800.000+ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

BETA

800.000+ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

BETA

Ρωτήστε τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr

accordion open arrow pointing down

Ρωτήστε τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr

Δήλωση βάπτισης ανηλίκου

Μπορείτε να δηλώσετε την βάπτιση του παιδιού σας με την οποία καταχωρίζεται το θρήσκευμα του παιδιού στο Μητρώο Πολιτών.

Η διαδικασία της δήλωσης βάπτισης είναι προαιρετική. Το όνομα του παιδιού σας καθορίζεται αποκλειστικά με την διαδικασία της Ονοματοδοσίας ανηλίκου και συστήνεται να ολοκληρώσετε πρώτα τη διαδικασία αυτή.

Τη δήλωση μπορεί να κάνει:

  • ο ένας από τους δύο γονείς / κηδεμόνες
  • ο ένας από τους αναδόχους
  • όποιος έχει μέχρι τρίτου βαθμού συγγένεια με το παιδί

Θα χρειαστεί:

  • να καταχωρίσετε είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς web banking, είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου)
  • αν είστε ο ανάδοχος ή συγγενής τρίτου βαθμού θα πρέπει να γνωρίζετε τα στοιχεία της Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης (αριθμό, τόμο, έτος) και την ημερομηνία γέννησης του παιδιού
  • να επισυνάψετε το έγγραφο που επιβεβαιώνει το θρήσκευμα του παιδιού σας

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετα την εξέταση της από το Ληξιαρχείο γέννησης του παιδιού σας και θα λάβετε σε δεύτερο χρόνο στη Θυρίδα σας το απόσπασμα της Ληξιαρχικής Πράξης γέννησης του. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης στη Θυρίδα θα δείτε τον λόγο ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Εάν επιθυμείτε πλήρη Ληξιαρχική πράξη γέννησης, όπου αναγράφεται το θρήσκευμα του παιδιού σας, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πληροφορίες υπηρεσίας