Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/05/2022
Κατηγορία: Νέες λειτουργικότητες

Διαθέσιμη στο gov.gr η νέα υπηρεσία "Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας". Μπορείτε να αιτηθείτε στον Δήμο κατοικίας σας, βεβαίωση που αναγράφει την μόνιμη διεύθυνση σας σε αυτόν.

Θα χρειαστεί να:

  • συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • επισυνάψετε αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας σας

Όταν ολοκληρωθεί η έκδοση της βεβαίωσης από τον Δήμο, αυτή θα σταλεί στη θυρίδα σας και θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και γραπτού μηνύματος (sms).

Είσοδος στην Υπηρεσία

 

Η αίτησή σας δρομολογείται στην Θυρίδα του Δήμου στο gov.gr. Θυρίδες έχουν ενεργοποιήσει μέχρι σήμερα 108 Δήμοι της χώρας έχωντας έτσι την δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον του gov.gr.

Με τις Θυρίδες του gov.gr στους Δήμους εισάγεται ένας νέος ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του δημότη με τον Δήμο του, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια νέα γενιά ομογενοποιημένων δημοτικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Οι θυρίδες των Δήμων στο gov.gr προσφέρουν 3 βασικές λειτουργίες:

  1. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.
  2. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
  3. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

Σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες.