400.000+ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

BETA

400.000+ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

BETA

Ρωτήστε τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr

accordion open arrow pointing down

Ρωτήστε τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr

logo espa

Μητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων ζώων συντροφιάς

Εάν είστε εκπρόσωπος αναγνωρισμένου φιλοζωικού σωματείου ή φιλοζωικής οργάνωσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα στην Ελλάδα ή με έδρα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, μπορείτε να διαχειριστείτε την εγγραφή σας στο μητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων που αποτελεί μέρος του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ).

Συγκεκριμένα μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να

  • εγγραφείτε στο μητρώο
  • επικαιροποιήσετε την εγγραφή σας
  • διαγραφείτε από το μητρώο

Προϋπόθεση είναι, κατά την ημέρα εγγραφή σας, να περιλαμβάνεται στους καταστατικούς σκοπούς σας η περισυλλογή, η φροντίδα, η περίθαλψη, η προώθηση και εύρεση υιοθεσίας, η αναδοχή, η στείρωση, η σήμανση, η καταγραφή και η  προαγωγή της φιλοζωίας.

Η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται σε στάδια:

  1. Αίτηση εγγραφής

Καταχωρίζετε τα απαραίτητα στοιχεία για το σωματείο ή την οργάνωσή σας. Στο στάδιο αυτό η αίτηση σας μπορεί να αποθηκευτεί και να την επεξεργαστείτε εκ νέου μέχρι την οριστική υποβολή της.
Μετά την οριστική υποβολή, η αίτηση αξιολογείται σε δεύτερο χρόνο και μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης μέσω της εφαρμογής. Επίσης θα σας αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε στην αίτηση.

  1. Μερική και πλήρης έγκριση εγγραφής

Εάν υπάρχει μερική έγκριση της αίτησης, οφείλετε να επικαιροποιήσετε τα δεδομένα της αίτησης εντός ενός (1) μήνα και να την υποβάλετε εκ νέου. Με την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος η αίτηση απορρίπτεται.

Εάν η αίτηση εγκριθεί πλήρως, το σωματείο ή η οργάνωσή σας εγγράφεται στο μητρώο. Οι πληροφορίες που αναρτώνται στο μητρώο είναι δημόσια προσβάσιμες.

  1. Ορισμός αντιπροσώπων

Μετά την εγγραφή στο μητρώο ο νόμιμος εκπρόσωπος του σωματείου ή της οργάνωσης μπορεί να ορίσει έναν ή περισσότερους αντιπροσώπους (με χρήση ΑΦΜ).  

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του σωματείου ή της οργάνωσης μπορούν να: 

  • επικαιροποιήσουν άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία χωρίς να απαιτείται περαιτέρω έγκριση 
  • υποβάλουν αίτηση επικαιροποίησης ή διαγραφής, διαδικασίες που απαιτούν έγκριση σε δεύτερο χρόνο

Θα χρειαστείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet του νομικού προσώπου για την εγγραφή, την επικαιροποίηση ή τη διαγραφή από το μητρώο.

Σε περίπτωση Φιλοζωικού Σωματείου ή Οργάνωσης που δεν διαθέτει ΑΦΜ,  απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού στο Εθνικό Μητρώο Ζώου Συντροφιάς.

Πληροφορίες υπηρεσίας